Op vrijdag 15 november 2019 vond er ‘s avonds in C.C. Don Bosco een muziektheater plaats. Het geheel werd uitgevoerd in de sfeer van en met attributen uit de veertiger jaren en werd gebracht als een theaterstuk “De vrijheid en de liefde”
Op 16 november 1944 werden, na een bezetting van ruim vier en half jaar door de Duitsers, Heel en Panheel eindelijk bevrijd door het 17e peloton “D”compagnie van het 1/7e Queen’s Royal Regiment. Met name de verovering van de sluis van Panheel was het breekpunt.
Nu, 75 jaar later, werden al deze jaren van vrijheid gevierd met alle inwoners van Heel, Panheel en Osen.
Er werd een feestprogramma georganiseerd met op 15 november een theaterstuk “De vrijheid en de liefde” en daarbij hebben de verenigingen gemengd koor Canto Lirico, toneelvereniging “Koldriek”, zanggroep Heel Vocaal, Allways Vriendenkoor, drumfanfare Animato en kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Sleye uit Heel hun medewerking verleend.
Het stuk volgde een verhaallijn die loopt van 16 november 1944, de dag van de bevrijding van Heel, tot februari 1945 en werd geheel in de stijl en sfeer van 1944 opgevoerd.